Digitaliseren met MOO

MOO is Heutink’s antwoord op de organisatorische uitdagingen die digitalisering van het onderwijs met zich mee brengt. MOO is meer dan een Digitale Leer-en Werkomgeving. De zeer complete DLWO kan namelijk worden aangevuld met allerlei oplossingen en diensten op gebied van infrastructuur en device management. Zo ontstaat één centrale omgeving waarin alles samen komt. Met Heutink ICT als partner voor advies en beheer.

In het onderstaande stappenschema zie je welke essentiële rol MOO kan spelen bij de digitalisering in het onderwijs.

Visie & Kennis
Educatieve content
MOO DLWO
Devices & Infra
Aan de slag

Het DNA-model als basis voor de juiste keuzes

De beste manier om ICT in te zetten, verschilt per school. Je zult keuzes moeten maken die passen bij de onderwijskundige visie en de binnen jouw school aanwezige ICT-kennis en -vaardigheden. Het DNA-model van Heutink ICT vormt daarvoor het ideale vertrekpunt en helpt om de juiste investeringen te doen met maximaal rendement.

Heutink ICT adviseert om deze stap zeer serieus te nemen. Grote investeringen in hardware zijn gedoemd te mislukken als ze niet gedragen worden door visie en kennis in de organisatie. Wij helpen graag om jouw DNA en logische vervolgstappen te definiëren.

Meer Informatie

Welke digitale leerstof ga je gebruiken?

Dat hangt helemaal af van de onderwijsvisie en de kennis en vaardigheden van je leerkrachten. In technisch opzicht leggen we je geen enkele beperking op.

Een traditionele lesmethode, blended learning, compleet digitale oplossing, apps en zelfs educatieve games… Het aanbod aan educatieve content wordt alsmaar groter. Waar je vroeger kon kiezen uit een aantal methoden per vakgebied, ontstaan er nu dagelijks nieuwe mogelijkheden. De keuze welke content het beste bij jouw school en leerlingen past, is afhankelijk van de visie van je school. Ligt de nadruk op het ontwikkelen van basiskennis, inzicht verkrijgen in de wereld of het ontwikkelen van persoonlijke vaardigheden? Heutink heeft als geen ander zicht op de actuele content van o.a. de uitgeverijen Blink, Malmberg, Noordhoff Uitgevers, ThiemeMeulenhoff en Zwijsen en helpt jou inzicht te krijgen in de beschikbare content en bijbehorende mogelijkheden.

Eén inlog is genoeg

Als de keuze voor de juiste educatieve software gemaakt is zorgt MOO dat deze met één enkele login (Single Sign-on, oftewel SSO) beschikbaar is door de automatische koppelingen met Basispoort en Kennisnet Federatie. Uitgevers die nog niet zijn aangehaakt, kunnen bovendien hun online content rechtstreeks aanbieden met behulp van de MOO API (een speciale interface). En wil je werken met software waarvan (nog) geen online versie beschikbaar is? Dan kunnen wij deze content toch webbased beschikbaar maken door het aan te bieden in de vorm van gevirtualiseerde apps.

Ook Momento is gekoppeld

Op zoek naar overzicht en inzicht? Ook gekoppeld aan MOO: Momento, hét overkoepelende, methodeonafhankelijke dashboard voor het primair onderwijs. Momento brengt de oefen- en toetsresultaten over vakken en methoden heen samen. In één oogopslag inzichtelijk en met de mogelijkheid om eenvoudig door te klikken naar de gedetailleerde dashboards van de methoden zelf.

Meer weten over educatieve content (folio, blended of digitaal) of de mogelijkheden van Momento?

Meer Informatie

Een centrale plek waar alles online samenkomt

De DLWO van MOO is met ruim 400.000 gebruikers toonaangevend in het onderwijs en vormt de beste basis voor verdere keuzes op ICT-gebied. Gebruikers hebben met één inlog toegang tot alle gewenste online informatie, toepassingen en communicatiemogelijkheden.

MOO voor leerlingen en leerkrachten

Leerlingen hebben in MOO een persoonlijke startpagina die snel toegang biedt tot favoriete applicaties. Voor leerkrachten betekent MOO volop beheergemak, bijvoorbeeld als het gaat om:

  • applicaties en opdrachten uitdelen
  • de eigen klas beheren
  • projectgroepen aanmaken
  • feedback geven

MOO Productiviteitssuites

MOO kan worden uitgerust met een volledig geïntegreerde productiviteitssuite van Microsoft (Office365) of Google (G-Suite). Zo kunnen jij en je leerlingen online samenwerken in bestanden.

MOO Apps

Hiermee bedoelen we functionaliteiten die een proces begeleiden; opdrachten uitdelen, feedback geven en nakijken, weektaakplanners, leerlingportfolio. Vaak zijn dit apps van derden die volledig geïntegreerd in MOO aangeboden worden. Dus geen single-sign-on naar een andere website maar werken vanuit één bekende omgeving: MOO.

MOO Bestanden

Dankzij deze slimme verkenner kan iedereen in de cloud met bestanden werken, in MOO’s veilige eigen cloudopslag of via een koppeling met bijvoorbeeld OneDrive, Google Drive of SharePoint. Alles komt samen op één plek.

Meer Informatie

Techniek in goede handen

Uiteraard biedt Heutink ICT ook compleet beheer, service en support van je lokale infrastructuur, inclusief de vereiste hardware. Allemaal tegen een vaste prijs per jaar, afhankelijk van het aantal leerlingen op je school.

Lokaal beheer

Ook in de toekomst noodzakelijk!

Hoe ver je ook bent met het afnemen van online diensten; je hebt altijd een zekere lokale infrastructuur nodig. In feite wat ‘good old’ deklas.nu in het verleden deed: compleet beheer, service en support van je lokale infrastructuur, inclusief de hardware die je nodig hebt om optimaal te kunnen profiteren van de functionaliteit van MOO. Met lokaal beheer kun je altijd contact opnemen voor:

  • Router/firewall/internetconnectiviteit
  • Contentfiltering
  • Switches en andere netwerkapparatuur
  • Proactieve monitoring netwerkcomponenten
  • WAAS/WiFi
  • Printing (incl. CloudPrinting) en overige randapparatuur

Schermcontrole

Vanuit MOO devicebeheer bieden wij optioneel ook MOO schermcontrole aan. Het perfecte middel om desktops, notebooks en tablets in één keer aan of uit te zetten. Leerkrachten kunnen hiermee ook hun scherm delen of het scherm van een leerling overnemen.

Devicebeheer

De complete oplossing voor alle devices

Of je nu werkt met desktops, notebooks of tablets, met speciale MDM-software (Mobile Device Management) kan Heutink ICT het beheer van al jouw devices voor je verzorgen. Dat doen we allemaal via de cloud, dus geen lokale server of Active Directory (AD) nodig. Je betaalt een vaste prijs per jaar, afhankelijk van het aantal leerlingen op je school.

Ondersteuning MDM’s en besturingssystemen

 
InTune
LightSpeed
Chrome
Zuludesk
Windows 10
iOS
Mac OS X
Chrome OS
Meer Informatie

Perfect passende MOO-bundels

MOO is modulair opgebouwd, met veel keuzemogelijkheden en optionele modules om de hele inzet van ICT haarfijn af te stemmen op het DNA-profiel van elke school. Voor het gemak hebben we drie overzichtelijke bundels samengesteld die je helpen een volgende stap in de digitalisering van het onderwijs te zetten.

Meer weten?

Benieuwd wat MOO voor de digitalisering van jouw onderwijs kan betekenen? Wij praten er graag eens vrijblijvend met u over. Bel (074) 240 4606 of stuur een e-mail naar info@heutink-ict.nl.

Meer Informatie