De mooiste functionaliteiten op een rij

Heutink ICT zorgt ervoor dat ‘Mijn Omgeving Online’ zich constant blijft ontwikkelen. Door verandering in het onderwijs te monitoren en er tijdig op in te spelen, verbeteren we constant de functionaliteiten van MOO. De modulaire opbouw van MOO maakt het mogelijk dat we efficiënt nieuwe features, verbeteringen, uitbreidingen, koppelingen en apps kunnen toevoegen. 

Persoonlijke startpagina

Snel en overzichtelijk toegang tot uw favoriete applicaties en informatie via de op tegels gebaseerde startpagina. Omdat de tegels aanpasbaar zijn in grootte is deze voor elke leeftijd geschikt. Bijvoorbeeld door bij een jonge leerling grote, overzichtelijke tegels te plaatsen. Op de startpagina staan niet alleen tegels om toegang te krijgen tot (Basispoort) software van uitgevers. MOO biedt ook een wereld aan eigen functionaliteiten die ondersteunend zijn aan het leren. Deze functionaliteiten zijn te herkennen aan de blauwe tegels. Achter de schermen zijn de softwareontwikkelaars van Heutink ICT continu aan het werk om bestaande functionaliteiten te verbeteren en nieuwe toe te voegen.

Persoonlijke softwarebibliotheek

De visie achter MOO is dat alle software makkelijk toegankelijk moet zijn. MOO kent daarom niet alleen een koppeling met Basispoort en Kennisnet Federatie maar ook diverse andere koppelingen om zoveel mogelijk content makkelijk te ontsluiten. Steeds meer content aanbieders maken gebruik van de API om content in MOO aan te kunnen bieden waardoor de beschikbare content continu wordt uitgebreid. In MOO kun je als leerkracht zelf aangeven welke van de door jou gebruikte software jij klaar wilt zetten. Dit kan per kind of voor meerdere kinderen tegelijkertijd. Met één inlogcode (Single-Sign-On) hebben de kinderen vervolgens toegang tot deze content.

Opslaan en online werken met bestanden

Zowel leerlingen als leerkrachten kunnen online (in de cloud) met bestanden werken dankzij de intuïtieve MOO bestandenverkenner. Office documenten (Word, Excel, Powerpoint) kunnen direct in MOO worden bewerkt, op ieder apparaat. Standaard worden bestanden opgeslagen op een extra veilige opslag behorende bij MOO maar ook de bestanden van Office365 en Google G Suite zijn moeiteloos te koppelen en beschikbaar in dezelfde verkenner in MOO.

 • Jouw bestanden in de Cloud op te slaan, te bewerken en te delen
 • Jij bepaalt straks zelf vanuit MOO waar u welke data opslaat
 • Office Online om overal bestanden te bewerken
 • Koppel uw Onedrive, Google Drive of SharePoint met MOO
 • Kopieer complete mappen in de cloud om ze overal beschikbaar te hebben
 • App voor elk platform (Apple, Android of Windows) om direct door bestanden te bladeren

Koppeling met Office365 en G Suite

Net zoals de educatieve content, zijn de bekende zakelijke toepassingen van Microsoft en Google ook optioneel via Single Sign On toegankelijk te maken in MOO. Eén keer inloggen in MOO en direct toegang tot je Office365 of Google omgeving (mailbox, agenda, drive etc.). Met het inschakelen van de koppeling worden gebruikers vanzelf gesynchroniseerd met MOO wat veel tijd en moeite bespaart.

Beheerfunctionaliteiten

MOO beschikt over uitgebreide beheermogelijkheden, niet alleen voor de ICT coördinator. Leerkrachten kunnen namelijk via Leerlingenbeheer zelf op eenvoudige wijze het beheer uitvoeren over de eigen klas. Zij kunnen bijvoorbeeld het wachtwoord aanpassen van een leerling, een projectgroep aanmaken en content beschikbaar stellen. Dit zorgt voor een tijdsbesparing voor de ICT-coördinator. Uiteraard beschikt de ICT-coördinator over alle mogelijkheden om MOO te beheren.

Opdrachten

De Opdrachtenmodule wordt in fasen ontwikkeld en geïmplementeerd. Voor leerkrachten is deze module in eerste fase een handige tool om digitale opdrachten uit te delen aan leerlingen. De leerlingen kunnen de opdrachten in MOO maken en inleveren, waarna de leerkracht het werk kan voorzien van feedback, beoordelen en afronden. Een opdracht kan individueel en op groepsniveau uitgedeeld worden.

Devicebeheer

Of je nu werkt met desktops, notebooks of tablets, met speciale MDM-software (Mobile Device Management) kan Heutink ICT het beheer van al jouw devices voor je verzorgen. Dat doen we allemaal via de cloud, dus geen lokale server of Active Directory (AD) nodig. Je betaalt een vaste prijs per jaar, afhankelijk van het aantal leerlingen op je school. Ondersteuning MDM’s en besturingssystemen:


InTune
LightSpeed
Chrome
Zuludesk
Windows 10
iOS
Mac OS X
Chrome OS
Infrabeheer

Als school heb je altijd een zekere lokale infrastructuur nodig. MOO voorziet in allerlei diensten op dit gebied: compleet beheer, service en support van lokale infrastructuur, inclusief de hardware die nodig is om optimaal te kunnen profiteren van de functionaliteit van MOO. Met lokaal beheer kun je altijd contact opnemen voor:

 • Router/firewall/internetconnectiviteit
 • Contentfiltering
 • Switches en andere netwerkapparatuur
 • Proactieve monitoring netwerkcomponenten
 • WAAS/WiFi
 • Printing (incl. CloudPrinting) en overige randapparatuur

Schermbewaking

De module schermbewaking is Heutink ICT’s antwoord op de vraag naar Classroom Management Software. Met Classroom Management Software kun je als leerkracht bijvoorbeeld meekijken op de schermen van de leerlingen, het beeld even op zwart zetten etc. Wel zo handig met al die mobiele devices in de klas! Onze Schermbewaking software is gebaseerd op verschillende bewezen technologieën (o.a. NetOp Vision for Chromebooks and Windows) die we op jouw platform implementeren en waarop we uiteraard de ondersteuning bieden die je van ons gewend bent. Neem contact op voor de mogelijkheden.

Lees meer over schermbewaking Demo aanvraag Netop Vision

Internetfilter

Met ons internetfilter voorkom je dat leerlingen bedoeld of onbedoeld terecht komen op niet wenselijke websites (bijv. pornografisch of gewelddadig materiaal). Wil je graag inzage in het internetgebruik op school? Ook dat kan. In samenwerking met internetfilterspecialist Netsweeper hebben we het MOO Internetfilter ontwikkeld. Een slimme internetfilter die niet alleen heel erg goed is in het blokkeren van content, het biedt ook de mogelijkheid om te alarmeren of rapporteren. Het filter is beschikbaar vanaf € 299,00 per jaar!
Informeer bij de accountmanager naar de mogelijkheden.

Inloggen met plaatjes

Voor jonge gebruikers is het best wel lastig om de veelal lange gebruikersnaam te onthouden, laat staan het wachtwoord. Daarom is er de Inlog Assistent voor MOO, een slimmere versie van het normale inlogscherm die alleen binnen school getoond wordt (i.v.m. veiligheid). In plaats van inloggen met een gebruikersnaam en wachtwoord, worden de groepen van de school getoond. Een leerling kiest de eigen groep en vervolgens de eigen naam uit de lijst en typt daarna het wachtwoord. Dus geen moeilijke gebruikersnaam meer onthouden en intypen. Voor de allerjongste kinderen is een plaatjeswachtwoord beschikbaar.

Portfolio

Voor MOO Portfolio is MOO een samenwerking aangegaan met de ontwikkelaars van de veelgebruikte oplossing Schoolfolio. Deze optionele module stelt je in staat de digitale leer- en werkomgeving van MOO uitbreiden met een digitaal (presentatie)portfolio. Met MOO Portfolio kun je onder meer:

 • Eenvoudig items toevoegen (video, foto, audio, tekst, PDF);
 • Feedback geven aan leerlingen;
 • Opdrachten toekennen aan leerlingen of klassen;
 • Je eigen persoonlijke thema kiezen en stylen;
 • Werk categoriseren en filteren;
 • Overal en op elk apparaat aan de slag.
Lees meer over MOO Portfolio

MOO is altijd in beweging

Heutink ICT’s eigen MOO team van softwareontwikkelaars werkt continu aan nieuwe feautures. We werken daarbij ook samen met andere partijen in het onderwijs. We hoeven het wiel immers niet altijd opnieuw uit te vinden, en besteden daarom ook veel tijd aan het koppelen of integreren van bewezen onderwijstools.

Hieronder een aantal voorbeelden van waar aan gewerkt wordt. Ook voor ons geldt leren=proberen. 


Opdrachtenmodule

Uitbreidingen van de Opdrachtenmodule:

 • Voor de leerkracht: links, foto’s, filmpjes of andere bestanden toevoegen aan de opdracht.
 • Voor de leerling: bestanden of links als bewijs toevoegen aan de opdracht.
 • Gebruik van tekst met opmaak in de opdrachtomschrijving, inclusief het embedden van afbeeldingen of filmpjes.
 • Gebruik van een cijferbeoordeling in plaats van sterren bij het nakijken van de opdracht.
 • Leerlingen samen laten werken aan een opdracht.
 • Afgeronde opdrachten chronologisch archiveren.
 • Tussentijdse communicatie over de opdracht met de leerkracht of klasgenootjes (in geval van een samenwerkopdracht).
 • Opdrachten onderling delen in een bibliotheek.

Profiel

Het Profiel is een presentatieplaats voor de leerling, waarmee de sociaal- emotionele ontwikkeling gevolgd kan worden en waarmee de MOO-omgeving naar eigen smaak ingericht kan worden.

Etalage

Met de Etalage kunnen leerlingen de door hen gemaakte werkjes digitaal tentoonstellen aan bijvoorbeeld klasgenootjes of ouders.

Oudercommunicatie

Met de optionele Oudercommunicatie module kan informatie gedeeld worden, kunnen ouders meekijken met de dagelijkse lespraktijk en eenvoudig digitaal afspraken inplannen.

Prikbord

Het Prikbord is dé digitale communicatie en feedback module voor alle gebruikers. Het is bij uitstek geschikt om de leerling op een veilige, gecontroleerde manier te laten wennen aan social media.

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe functionaliteiten, heb je suggesties of heb je vragen en wil je meer weten wat MOO allemaal kan betekenen voor jou? Neem dan contact met ons op.