MOO Portfolio: portfolio-leren op z’n slimst

De optionele module MOO Portfolio is de in MOO te integreren versie van de bekende oplossing Schoolfolio. De functionaliteit is identiek en je bent voordeliger uit dan wanneer je Schoolfolio stand-alone zou gebruiken. De licentiekosten voor de geïntegreerde module bedragen € 2,60 per leerling per jaar, de ‘losse’ aanschafprijs is € 3,00 per leerling per jaar (beide bedragen excl. BTW).

Met MOO Portfolio kun je onder meer:

 • Eenvoudig items toevoegen
  De leerling is eigenaar van het portfolio en vult het zelf. Dit motiveert enorm. Het portfolio is eenvoudig te vullen en daarvoor kun je alle mogelijke items gebruiken: van foto’s en video’s tot teksten en pdf’s.
 • Feedback geven aan leerlingen
  De leerling kan zelfstandig of met jouw hulp reflecteren op de werkstukken, foto’s en video’s in het portfolio. Jij ziet wanneer een leerling een reflectie heeft geschreven of nieuw werk heeft toegevoegd en kunt hier feedback op geven.
 • Opdrachten toekennen aan leerlingen of klassen
  Met MOO Portfolio kun je opdrachten aanmaken en deze toekennen aan leerlingen of klassen. De opdrachten blijven bewaard, waardoor ze ook voor parallelle klassen of het volgende jaar gewoon weer kunnen worden gebruikt.
 • Je eigen persoonlijke thema kiezen en stylen
  Het portfolio is van de leerling. Het is een persoonlijke verzameling. Daarom kan elke leerling MOO Portfolio ook echt van zichzelf te maken door een eigen persoonlijk thema te kiezen en te stylen.
 • Werk categoriseren en filteren
  Elk schooljaar begin je weer met een leeg portfolio dat in de loop van het jaar bomvol raakt. Jij als docent maakt labels aan die worden toegekend aan iedere bijdrage van de leerling. Zo wordt het werk gecategoriseerd en blijft het portfolio altijd overzichtelijk.
 • Overal en op elk apparaat aan de slag
  Net als MOO is deze module uiteraard web-based. Je kunt er dus op elk gewenst moment mee werken, en dat op elk apparaat: desktop, tablet en mobiel.

Het werkt heel eenvoudig

Als je in MOO de Portfolio-tegel aanklikt, wordt MOO Portfolio geopend in een nieuw venster. Je hoeft dan niet opnieuw in te loggen en hebt ook geen omkijken naar gebruikers- en groepenbeheer, want alle gegevens worden automatisch meegenomen vanuit MOO. Een leerling die bestanden wil gebruiken op zijn/haar portfolio, kan niet alleen kiezen uit de lokale opslaglocaties maar krijgt ook die van MOO te zien.

Doe de workshop!

Natuurlijk kan Heutink ICT je ook helpen bij de implementatie van MOO Portfolio. Als je kiest voor onze workshop ‘MOO en portfolio-leren (Schoolfolio)’ komt een van onze trainers een dagdeel bij jou op locatie om ervoor te zorgen dat jullie MOO Portfolio optimaal kunnen gebruiken. De prijs voor deze workshop bedraagt € 649,00 (vrijgesteld van BTW).

Download hier de leaflet van MOO Portfolio