Lancering MOO 2.0 op de NOT

Op de NOT wordt een nieuwe versie van MOO gelanceerd. Deze nieuwe versie lost de belofte van MOO als startportaal voor het onderwijs volledig in. Op de MOO stand wordt elk half uur (vanaf 10.00 uur tot 16.00 uur) een korte demo gehouden waarin de nieuwste features en de visie achter MOO wordt uitgelegd. De live demo laat aan de hand van verschillende typen gebruikers zien hoe MOO in hun eigen behoefte hebben. Om dit aanschouwelijk te maken, hebben we zes denkbeeldige gebruikers in het leven geroepen en voor hen bepaalt hoe de interface en standaard functionaliteiten er voor hen uit zou moeten zien.

De nieuwe functionaliteiten in MOO zijn:

 • Interactief samenwerkende modules
  De modules waaruit MOO 2.0 is opgebouwd, staan niet op zichzelf maar werken heel interactief samen. Door deze verwevenheid ontstaat een complete en inspirerende leer- en werkbeleving, die nog wordt versterkt door het prikbord (vergelijkbaar met de timeline van Facebook) waarin alle statusupdates, reacties en feedback terugkomen.
 • Werken met opdrachten
  Met de nieuwe opdrachtenmodule − ook uitstekend geschikt als huiswerkmodule − kan de leerkracht eenvoudig opdrachten klaarzetten, inclusief links naar filmpjes, software en ander materiaal. De leerling gaat aan de slag met zijn opdracht. Via een prikbord kunnen leerkracht en leerling feedback uitwisselen. Nadat de leerkracht de opdracht heeft beoordeeld, kan de leerling zijn resultaat etaleren op het ‘Hier ben ik trots op’-pagina.
 • Gebruikergericht
  MOO 2.0 past zich meer dan ooit aan de leeftijdscategorie en de rol van de gebruiker aan.
 • Programmabibliotheek
  MOO 2.0 bevat een programmabibliotheek van waaruit leerlingen zelf programma’s kunnen toevoegen.
 • Office 365 geïntegreerd
  Direct vanuit MOO zonder verder inloggen toegang tot uw Office365 mailbox.
 • Werken met bestanden
  MOO biedt een volledig geïntegreerde online bestandsverkenner voor zowel uw persoonlijke als gezamenlijke bestanden. Dus direct toegang tot bestanden, of deze nu opgeslagen zijn in een veilige “private cloud” opslagdienst of een “public cloud” dienst zoals Office365 en Google!
 • Office Web Apps geïntegreerd
  Met de geintegreerde Online Office kunnen MOO-gebruikers direct online Office bestanden aanmaken en bewerken. Voor deze online office apps is office365 niet noodzakelijk.
 • Perfect voor touchscreen én muis
  MOO 2.0 werkt perfect op zowel tablets met touchscreen als notebooks en andere ‘muisdevices.’ Door de slim ingedeelde reponsive tiles past het scherm zich automatisch aan.
 • Eigen cloud
  Alle gegevens die worden verwerkt, worden veilig opgeslagen in een ‘eigen’ MOO-cloud in Nederland.
 • Meer autonomie voor de leerkracht
  MOO 2.0 geeft de leerkracht meer autonomie, ook in bijvoorbeeld het aanpassen van wachtwoorden en het klaarzetten van software.
 • Identiteitprovider
  MOO 2.0 is zodanig opgezet dat het MOO-profiel ook rechtstreeks toegang geeft tot applicaties en logins van andere partijen.
 • De ontwikkeling gaat door

  Hoewel MOO 2.0 in zijn huidige vorm al volledig functioneel is, gaat de ontwikkeling continu door. Er zijn allerlei aanvullende features gepland die het portaal de komende tijd nog completer zullen maken. Daarbij spreekt het vanzelf dat u als gebruiker steeds direct kunt profiteren van elke nieuwe toevoeging.

  Dit is het moment

  Voor de implementatie van MOO 2.0 in uw onderwijs is een gefaseerde aanpak met complete ondersteuning ontwikkeld. Werkt u nog met de oorspronkelijke versie van MOO? Dan is een overstap meer dan de moeite waard. Heeft u nog helemaal geen ervaring met MOO? Dan is dit het moment om in te stappen. Want het mag duidelijk zijn: MOO 2.0 heeft de toekomst.