MOO 2.0... en verder!

De onderwijskenners van Heutink ICT − makers en bedenkers van MOO − zijn ervan overtuigd dat MOO de toekomst heeft, als hét centrale startportaal voor het onderwijs. Daarom is een dedicated team van 13 softwareontwikkelaars continu bezig het platform te vernieuwen en uit te breiden.

Bedacht vanuit denkbeeldige gebruikers

De inspanningen hebben inmiddels geresulteerd in de release van MOO 2.0. Een compleet nieuwe versie, haarfijn afgestemd op de meest actuele wensen en behoeften. MOO 2.0 is bedacht vanuit een aantal denkbeeldige gebruikers (ook wel: persona’s). Bij elk van hen is de vraag gesteld: wat moet deze gebruiker met MOO kunnen en hoe kunnen we dat zo gebruikersvriendelijk mogelijk inrichten? De werkwijze met persona’s blijkt heel effectief en verhelderend. Dat blijkt wel uit het feit dat de makers van MOO zelf ook praten en denken in termen van bijvoorbeeld ‘leerling Christa’ en ‘juf Laura’.

De ontwikkeling gaat door

Is MOO nu helemaal klaar? Zeker niet. Er zijn allerlei aanvullende features gepland die het portaal de komende tijd nog completer zullen maken. Het ontwikkelteam kan nog zeker twee jaar vooruit met het realiseren van al die extra functionaliteit. Daarbij spreekt het vanzelf MOO-gebruikers steeds direct kunnen profiteren van elke nieuwe toevoeging.