De nieuwe Bestandenmodule draait

Basisschool De Langewieke in Dedemsvaart is een van de pilotscholen die de gelegenheid kregen om de nieuwe Bestandenmodule van MOO te testen voor de complete uitrol. Martijn Kamphuis, leerkracht groep 5 en ICT-coördinator, vertelt over zijn ervaringen.

"Wij werken hier op school sinds december 2015 met MOO 2.0 en vonden de toenmalige Bestandenmodule wat minder stabiel. Ik heb daarover zelf contact gezocht met Heutink ICT en aangedrongen op verbetering. De module is voor ons erg belangrijk, vooral omdat we gebruik maken van de methode TopOndernemers. Dat betekent dat er veel verslagen en presentaties worden gemaakt voor Wereldoriëntatie."

Testen

"In december 2016 kreeg ik van Heutink ICT het verzoek om de nieuwe versie van de Bestandenmodule te testen op onze school. Op dag één kwamen we wat kleine gebruiksproblemen tegen, maar dat mag natuurlijk. Ik heb ze direct gesignaleerd, waarna ze binnen 24 uur werden opgelost. Eigenlijk konden we al na een week fanatiek werken met de nieuwe module. Sindsdien zijn er, mede op mijn verzoek, alleen nog wat kleine aanpassingen geweest. De module werkt nu echt goed en alle groepen kunnen ermee uit de voeten"

Verbeteringen

"De online editor is een stuk stabieler en de module kan synchroniseren met de lokale schijf. Dat betekent dat leerlingen zelf kunnen kiezen of ze willen werken met Word Online of met Word 2016. Wat echt heel mooi is, is dat de leerling heel eenvoudig bestanden kan kopiëren en plakken in een groepsmap. Daardoor kan de leerkracht snel bijvoorbeeld een presentatie klaarzetten als een leerling iets wil gaan presenteren. De manier van werken komt sterk overeen met de manier van werken in een Windows-omgeving. Heel vertrouwd dus."

Enthousiasme

"Over de verdere finetuning van de module zal ik graag kritisch en constructief blijven meedenken. Daarbij stel ik me altijd op als iemand die heel onwetend is. Dat moet, want ICT’ers en ontwikkelaars hebben nu eenmaal een andere logica dan veel leerkrachten voor wie ICT minder prioriteit heeft. Daarnaast kijk ik ook mee als bovenschools ICT’er voor alle scholen binnen ons bestuur. In die hoedanigheid heb ik mijn enthousiasme over de nieuwe module al aardig verspreid. Al met al ben heel blij met Heutink ICT en met deze grondige manier van werken."