Het nieuwe jaar start MOOi!

Begin het nieuwe jaar goed met een aantal nieuwe features in MOO. In de kerstvakantie staan er diverse updates gepland zodat je nog meer uit Mijn Omgeving Online kunt halen. Onderstaand een overzicht van welke nieuwe features je de komende periode kunt verwachten van MOO.

Personaliseer MOO

Wil je MOO een eigen kleurthema of achtergrond geven? Binnenkort is het mogelijk! Als gebruiker kun je namelijk zelf de kleuren van de tegels en de achtergrond van MOO aanpassen. Zo kunnen de leerlingen zich bijvoorbeeld wanen in de jungle of onderzeewereld. In eerste instantie is het kleurthema alleen van toepassing op de startpagina van MOO, maar de komende weken volgen ook de andere MOO-onderdelen. Via de knop ‘Personaliseren’ (in het hamburgermenu) kun je aan de slag met deze nieuwe functie. Binnenkort informeren we je verder hoe je MOO een persoonlijk tintje kunt geven. Check hieronder voorbeelden van achtergronden van MOO.

MOO Portfolio

Nog zo’n nieuwe feature waar we erg blij mee zijn: MOO Portfolio. Dit is een digitaal portfolio waarmee je eenvoudig tekst, foto’s of video’s kunt toevoegen. Deze worden direct zichtbaar op je tijdlijn. Portfolio is gebaseerd op SchoolFolio en is als optionele module voor MOO tegen gereduceerd tarief beschikbaar bij Heutink ICT.

Met Portfolio kun je:

  • Eenvoudig items toevoegen (video, foto, audio, tekst, pdf)
  • Feedback geven aan leerlingen
  • Opdrachten toekennen aan leerlingen of klassen
  • Je eigen persoonlijke thema kiezen en stylen
  • Werk categoriseren en filteren
  • Overal en op elk apparaat aan de slag

Kijk voor alle informatie, inclusief een video op de website van Schoolfolio.

Profiteer 90 dagen gratis van MOO Schermbewaking voor Chromebooks

Schermbewaking (ook wel classroom management) is voor leerkrachten een handig middel om mee te kijken op het beeldscherm van een leerling. Niet alleen om te voorkomen dat leerlingen ongewenste dingen doen, maar ook om hen individueel te helpen tijdens de les. Chromebook-gebruikers kunnen nu kosteloos profiteren en Netop Vision for Chromebooks uitproberen in de hele school. Vraag hier de proefperiode van MOO Schermbewaking aan.

TextAid is nu via SSO beschikbaar in MOO

Nog meer mooi nieuws, want TextAid is via Single Sign-on bereikbaar in MOO. Deze tekst-naar-spraaksoftware maakt het mogelijk dat leerlingen, die bijvoorbeeld vanwege dyslexie moeite hebben met lezen en schrijven, hun vaardigheden sterk kunnen verbeteren. Dankzij de koppeling kun je direct de dyslexiesoftware bereiken.

Bereik snel de helpfunctie

Wil je snel de helpfunctie bereiken dan wordt er naast de “mascotte” van MOO een vraagteken getoond. Via deze knop roep je de helpfunctie op om naar de servicepagina te gaan.